Kezdőlap | Cégünkről | Elérhetőség
  • Hőszigetelés
  • Hőszigetelő anyagok
  • Vízszigetelés
  • Vízszigetelő anyagok
  • Hangszigetelés
  • Hangszigetelő anyagok
  • Austrotherm, Nikecell, Isover, Kanuf, Rockwool

Ravatherm XPS 300 SL

Fordított tető, pinceoldalfal, padló hőszigetelő anyag

Austrotherm höszigetelés Ravatherm XPS 300 SL

  Hővezetési tényező: 30-60 mm λ ≤ 0,033 W/(mK)
80-200 mm λ ≤ 0,035 W/(mK)
 
  Táblaméret: 1250 x 600 mm  
  Élkiképzés: csaphornyos lemezek  
  Felhasználási terület: A Ravatherm XPS 300 SL fordított tetők, padlók, szigetelésére alkalmazható szigetelőanyag. Fordított tetők, Padlók.  
  Tulajdonságok: Extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemez - Nyomószilárdság 300 kPa  
  Vastagság: 30 mm - 200 mm  
  Ravatherm ár: A Ravatherm XPS 300 SL aktuális ára itt található  

höszigetelö anyag árajánlat

ALKALMAZÁS

 

A Ravatherm XPS 300 SL hőszigetelés kiválóan alkalmas az alábbi szerkezetek hőszigetelésére és szigetelés-védelmére:

 

Lapostetők
- fordított kavics leterhelésű
- zöldtető
- terasztető
- parkoló-tető
- duo-tető
- épületfelújításnál – plusz tető

 

Talajjal érintkező szerkezetek
- pincefalak külső oldalának
- talajvízben álló falak
- alaptestek, alaplemezek
- úszómedencék, medencék

 

Padló
- normál épületek padlójának
- hűtőházi padlók
- úszómedence padozatának

 

FORDÍTOTT TETŐ

A ragasztás nélkül, eltolt kötésben elhelyezett Ravatherm XPS 300 SL hőszigetelő táblák és a leterhelő, általában kavicsréteg közé páraáteresztő, nem nedvszívó elválasztó réteg fektetendő 200 mm átlapolással, amely a leterhelő réteggel együtt biztosítja a hőszigetelő táblák megfelelő stabilitását szélterhelés és felúszás ellen.

 

Fordított tetőknél a hőszigetelés feletti rétegrend páradiffúziós szempontból nyitott kialakítására kell törekedni.
Páradiffúziós szempontból zárt rétegfelépítésű hasznosított tetőknél fokozottan ajánlott diffúziós réteg (min. 3-5 cm kavics, zúzottkő, stb.) beépítése a hőszigetelés és a talajrétegek, járólapok, teherelosztó vasbetonlemez között.

 

TALAJJAL ÉRINTKEZŐ SZERKEZETEK
A lépcsős élképzésű, hőhídmentesen illeszthető Ravatherm XPS 300 SL lemezeket zárt hézaggal, eltolt kötésben kell pontonkénti (táblánként hat helyen) vagy PUR ragasztóhab alkalmazása esetén sávonkénti ragasztással rögzíteni.

A hőszigetelő táblák kéziszerszámokkal könnyen, pontosan vághatók.
A hőszigetelés maximális beépítési mélységét a terhelés határozza meg: a vízszintes irányú nyomás nem haladhatja meg a hőszigetelő táblák nyomószilárdságának tartós terhelésre vonatkozó értékét.

 

PADLÓK
Tömörített kavicságyazatra vagy vékony szerelőbetonra a Ravatherm XPS 300 SL hőszigetelő lemezeket eltolt kötésben közvetlenül kell fektetni, szükség esetén homok kiegyenlítéssel. Ha a hőszigetelő lemezek a talajnedvesség, talajvíz elleni szigetelés felett kerülnek beépítésre, a mechanikai védőréteg szerepét is betöltik.

Normál padlók, padlófűtés esetén a nagy teherbírású hőszigetelő réteg szilárd bázist képez az aljzatbeton (esztrich), valamint padlófűtés számára, ahol a fűtéscsövek közvetlenül a hőszigeteléshez rögzíthetők. A hőszigetelés és az aljzatbeton (esztrich) réteg között PE-fólia elválasztó és csúsztatóréteg elhelyezése ajánlott. Emeletközi födémeknél a lépéshangszigetelésről külön kell gondoskodni.

 

TULAJDONSÁGOK

 

A Ravatherm XPS 300 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek az alábbi előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek:
- tartósan magas hőszigetelő érték
- elhanyagolható nedvességfelvétel
- nagy szilárdság és merevség
- mérettartóság
- korhadásállóság
- kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

 

A Ravatherm XPS 300 SL hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártjuk, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (ún. extrúziós) kéreg és számos kedvező anyagjellemző:

- tartósan magas hőszigetelő-érték,
- víz- és fagyállóság,
- nagy szilárdság,
- nagy rugalmas merevség,
- magas páradiffúziós ellenállás, mely tulajdonságok alkalmassá teszik a terméket arra, hogy a felsorolt számos alkalmazási terület összes igényének maradéktalanul megfeleljen.

 

A fordított rétegrend elismert, több évtizedes referenciákkal igazolt lapostető-szigetelési megoldás. Az épületek alépítményi szerkezeteinek külső oldali hőszigetelése extrudált polisztirolhab (XPS) lemezekkel szintén több évtizedes múltra tekint vissza Európában. A feltárások és mérések során bizonyítást nyert, hogy a helyesen beépített XPS lemezek több évizeden át megőrzik kiváló hőszigetelő képességüket, megtartják alakjukat és szilárdságukat.

 

BEÉPÍTÉS


A Ravatherm XPS termékeket a javasolt hőmérséklettartományon belül szabad felhasználni. Ha a megadott 75 °C maximális értéknél nagyobb hőmérséklet éri a lemezeket, akkor kilágyulhatnak, visszafordíthatatlanul megváltozhat a méretük és végül megolvadhatnak vagy törékennyé válhatnak, elveszítve a mechanikai jellemzőiket. Beépítéskor a szigetelőlemezek kezelését és megóvását a nemzeti építési szabályzatok szerint kell végezni. A Ravatherm XPS lemezek darabolhatók késsel, finomfogú fűrésszel, forróhuzalos vágóberendezéssel stb.

 

A Ravatherm XPS lemezek ellenállnak az építőiparban szokásosan használt oldó - és lágyítószer mentes anyagoknak, például az oldószermentes bitumenes keverékeknek, a vízalapú fakonzerváló szereknek, a mésznek, cementnek, habarcsnak, a vízmentes gipsznek, valamint az alkoholoknak, savaknak és lúgoknak. Bizonyos szerves anyagok, például az oldószer alapú fakonzerváló szerek, a kőszénkátrány és származékai (aeroszolok stb.), a festékhígítók és közönséges oldószerek – például az aceton, az etil-acetát, a benzin, a toluol, a vegyvizsgáló benzin – megtámadhatják az extrudált polisztirol lemezeket, ami kilágyulást, zsugorodást, sőt kioldódást is okozhat, és jelentős teljesítményveszteséggel járhat.

 

A Ravatherm XPS lemezek kötéséhez oldószermentes ragasztók használata ajánlott. A felhordás előtt a ragasztószer gyártójától be kell szerezni a polisztirol habbal való összeférhetőségre vonatkozó tudnivalókat.

 

A RAVATHERM XPS TERMÉKEK ELŐNYEI


• TARTÓSAN MAGAS HŐSZIGETELŐ KÉPESSÉG
• KIVÁLÓ MECHANIKAI JELLEMZŐK ÉS TARTÓSSÁG
• NAGY TERHELHETŐSÉG
• VÍZÁLLÓ, ELLENÁLL AZ OLVADÁS-FAGYÁS CIKLUSOKNAK
• NEM ROTHAD, NEM ÖREGSZIK
• ÖNKIOLTÓ
• KÖNNYŰ, EGYSZERŰEN BEÉPÍTHETŐ
• EGYSZERŰ ESZKÖZÖKKEL KÖNNYEN VÁGHATÓ
• TISZTA, SZAGTALAN, NEM IRRITÁLJA A BŐRT

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ


A Ravatherm XPS termékek megfelelnek az ózonréteget lebontó anyagokról szóló EU rendelet előírásainak. A Ravatherm XPS termékek égésgátló adalékot tartalmaznak, amely megakadályozza, hogy kisebb tűzforrás hatására véletlenül meggyulladjanak. Maguk a hőszigetelő lemezek azonban éghetőek, és erős tűz hatására gyorsan elégnek. Az éghetőségi besorolás laboratóriumi vizsgálatokon alapul, amelyek nem adják vissza az anyag viselkedését ténylegesen bekövetkező nagyobb tűz esetén. Az alkalmazás során a nemzeti építési szabályzat előírásait és épületek tűzállósági teljesítményére vonatkozó követelményeit be kell tartani.

 

A Ravatherm XPS termékek biológiailag nem bomlanak a környezetben, és nem jelentenek környezetvédelmi kockázatot a vízre és a talajra. A hulladékba kerülő lemezek ártalmatla nítása végezhető hulladéklerakókban való elhelyezéssel, vagy ami előnyben részesítendő, jóváhagyott körülmények közötti égetéssel. A termékek újra - feldolgozhatók, de más műanyagokkal nem keverhetők.

 

A Hofstadter Tüzépen minden olyan hőszigetelő anyagot megtalálhat amely az építkezés során szükséges. Forgalmazunk lábazati, homlokzati és tetőtéri szigetelőanyagokat, födémbe építhető lépésálló hang és hőszigetelő anyagokat, valamint komplett Baumit hőszigetelő rendszereket. Forgalmazott márkáink minden esetben megfelelnek a legmagasabb minőségi és műszaki követelményeknek.

Austrotherm, Nikecell, Bachl, Isover, Knauf-insulation, Büsscher Hoffmann, Villas


Hofstadter Tüzép - Hőszigetelő anyagok értékesítése

Austrotherm, Ravatherm, Bachl, isover, Knauf insulation, Nikecell, és Rockwool hőszigetelő,
Villas, Büsscher Hoffmann vízszigetelő anyagok


Menü: Hőszigetelő rendszer - Lábazati hőszigetelés - Homlokzati hőszigetelés - Lépéshang szigetelés - Lépésálló hőszigetelés
Tetőtéri hőszigetelés - Vízszigetelés