Kezdőlap | Cégünkről | Elérhetőség
  • Hőszigetelés
  • Hőszigetelő anyagok
  • Vízszigetelés
  • Vízszigetelő anyagok
  • Hangszigetelés
  • Hangszigetelő anyagok
  • Austrotherm, Nikecell, Isover, Kanuf, Rockwool

Ravatherm XPS 300 STG

Magastető hőszigetelő anyag

Austrotherm höszigetelés Ravatherm XPS 300 STG

  Hővezetési tényező: 40-60 mm λ ≤ 0,033 W/(mK)
80-100 mm λ ≤ 0,035 W/(mK)
 
  Táblaméret: 2400 x 600 mm  
  Élkiképzés: csaphornyos lemezek  
  Felhasználási terület: A Ravatherm XPS 300 STG épületek magastetők, maghőszigetelt falak, mezőgazdasági épületek szigetelésére alkalmazható szigetelőanyag. Magastető, Maghőszigetelt falak, Mezőgazdasági épületek  
  Tulajdonságok: Extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemez - Nyomószilárdság 300 kPa  
  Vastagság: 40 mm - 100 mm  
  Ravatherm ár: A Ravatherm XPS 300 STG aktuális ára itt található  

höszigetelö anyag árajánlat

 

ALKALMAZÁS

 

A Ravatherm XPS 300 STG extrudált polisztirolhab alkalmazható:

 

- magastetők szarufák feletti
- koporsófödémek külső oldali
- magastetők szarufák feletti kiegészítő
- épületfelújításnál – szarufák belső síkján történő kiegészítő hőszigetelésének kialakítására.

 

TULAJDONSÁGOK

 

A Ravatherm XPS 300 STG extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek előnyös tulajdonságai:

 

- tartósan magas hőszigetelő érték
- elhanyagolható nedvességfelvétel
- nagy szilárdság és merevség
- mérettartóság
- korhadásállóság
- kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

 

A Ravatherm XPS 300 STG hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártjuk, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi kéreg és számos kedvező anyagjellemző:
- tartósan magas hőszigetelő-érték,
- víz- és fagyállóság,
- nagy szilárdság,
- nagy rugalmas merevség,
- magas páradiffúziós ellenállás.

 

A magastetőkben történő alkalmazás előnyei:

 

- “Hőhídmentes” szerkezet
- Nagy táblaméret (60 x 240 cm)
- Csap-hornyos élkialakítás
- Nagy nyomószilárdság
- Tartósan magas hőszigetelési teljesítmény
- Alaktartó és öregedésálló
- Felhasználóbarát

 

A Ravatherm XPS 300 STG több alternatív megoldást is kínál akár új építés, akár felújítás esetére. Belülről látszó fedélszerkezet és faburkolat, vagy vasbeton koporsófödém esetén az egyik legjobb megoldás a szarufák, a tetőszerkezet külső síkján beépített Ravatherm XPS 300 STG hőszigetelés. Ez a hőhídmentes megoldás a legegyszerűbb alternatívája ennek az amúgy csak bonyolultan, sok részfeladattal és hibaforrással kialakítható tetőszerkezetnek, valamint szarufák feletti hőszigetelésként már az építkezés idején komoly hővédelmet nyújt a tetőtérnek és az ott található épületszerkezeteknek.

Utólagos tetőtér beépítés, vagy meglévő felújítása esetén jó megoldás lehet a Ravatherm XPS 300 STG belső oldalról történő beépítése, sőt épületfelújításnál könnyen, akár a létező szerkezet belső megbontása nélkül, a szarufák felső síkján is beépíthető.
A Ravatherm XPS 300 STG mérete 60×240 cm (1,44 m2), a táblák élei csap-hornyos kialakításúak a hőhídmentes és gyors szerelhetőség érdekében.

 

BEÉPÍTÉS


A Ravatherm XPS termékeket a javasolt hőmérséklettartományon belül szabad felhasználni. Ha a megadott 75 °C maximális értéknél nagyobb hőmérséklet éri a lemezeket, akkor kilágyulhatnak, visszafordíthatatlanul megváltozhat a méretük és végül megolvadhatnak vagy törékennyé válhatnak, elveszítve a mechanikai jellemzőiket. Beépítéskor a szigetelőlemezek kezelését és megóvását a nemzeti építési szabályzatok szerint kell végezni. A Ravatherm XPS lemezek darabolhatók késsel, finomfogú fűrésszel, forróhuzalos vágóberendezéssel stb.

 

A Ravatherm XPS lemezek ellenállnak az építőiparban szokásosan használt oldó - és lágyítószer mentes anyagoknak, például az oldószermentes bitumenes keverékeknek, a vízalapú fakonzerváló szereknek, a mésznek, cementnek, habarcsnak, a vízmentes gipsznek, valamint az alkoholoknak, savaknak és lúgoknak. Bizonyos szerves anyagok, például az oldószer alapú fakonzerváló szerek, a kőszénkátrány és származékai (aeroszolok stb.), a festékhígítók és közönséges oldószerek – például az aceton, az etil-acetát, a benzin, a toluol, a vegyvizsgáló benzin – megtámadhatják az extrudált polisztirol lemezeket, ami kilágyulást, zsugorodást, sőt kioldódást is okozhat, és jelentős teljesítményveszteséggel járhat.

 

A Ravatherm XPS lemezek kötéséhez oldószermentes ragasztók használata ajánlott. A felhordás előtt a ragasztószer gyártójától be kell szerezni a polisztirol habbal való összeférhetőségre vonatkozó tudnivalókat.

 

A RAVATHERM XPS TERMÉKEK ELŐNYEI


• TARTÓSAN MAGAS HŐSZIGETELŐ KÉPESSÉG
• KIVÁLÓ MECHANIKAI JELLEMZŐK ÉS TARTÓSSÁG
• NAGY TERHELHETŐSÉG
• VÍZÁLLÓ, ELLENÁLL AZ OLVADÁS-FAGYÁS CIKLUSOKNAK
• NEM ROTHAD, NEM ÖREGSZIK
• ÖNKIOLTÓ
• KÖNNYŰ, EGYSZERŰEN BEÉPÍTHETŐ
• EGYSZERŰ ESZKÖZÖKKEL KÖNNYEN VÁGHATÓ
• TISZTA, SZAGTALAN, NEM IRRITÁLJA A BŐRT

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ


A RAVATHERM XPS termékek megfelelnek az ózonréteget lebontó anyagokról szóló EU rendelet előírásainak. A RAVATHERM XPS termékek égésgátló adalékot tartalmaznak, amely megakadályozza, hogy kisebb tűzforrás hatására véletlenül meggyulladjanak. Maguk a hőszigetelő lemezek azonban éghetőek, és erős tűz hatására gyorsan elégnek. Az éghetőségi besorolás laboratóriumi vizsgálatokon alapul, amelyek nem adják vissza az anyag viselkedését ténylegesen bekövetkező nagyobb tűz esetén. Az alkalmazás során a nemzeti építési szabályzat előírásait és épületek tűzállósági teljesítményére vonatkozó követelményeit be kell tartani.

 

A RAVATHERM XPS termékek biológiailag nem bomlanak a környezetben, és nem jelentenek környezetvédelmi kockázatot a vízre és a talajra. A hulladékba kerülő lemezek ártalmatla nítása végezhető hulladéklerakókban való elhelyezéssel, vagy ami előnyben részesítendő, jóváhagyott körülmények közötti égetéssel. A termékek újra - feldolgozhatók, de más műanyagokkal nem keverhetők.

 

A Hofstadter Tüzépen minden olyan hőszigetelő anyagot megtalálhat amely az építkezés során szükséges. Forgalmazunk lábazati, homlokzati és tetőtéri szigetelőanyagokat, födémbe építhető lépésálló hang és hőszigetelő anyagokat, valamint komplett Baumit hőszigetelő rendszereket. Forgalmazott márkáink minden esetben megfelelnek a legmagasabb minőségi és műszaki követelményeknek.

Austrotherm, Nikecell, Bachl, Isover, Knauf-insulation, Büsscher Hoffmann, Villas


Hofstadter Tüzép - Hőszigetelő anyagok értékesítése

Austrotherm, Ravatherm, Bachl, isover, Knauf insulation, Nikecell, és Rockwool hőszigetelő,
Villas, Büsscher Hoffmann vízszigetelő anyagok


Menü: Hőszigetelő rendszer - Lábazati hőszigetelés - Homlokzati hőszigetelés - Lépéshang szigetelés - Lépésálló hőszigetelés
Tetőtéri hőszigetelés - Vízszigetelés