Kezdőlap | Cégünkről | Elérhetőség
  • Hőszigetelés
  • Hőszigetelő anyagok
  • Vízszigetelés
  • Vízszigetelő anyagok
  • Hangszigetelés
  • Hangszigetelő anyagok
  • Austrotherm, Nikecell, Isover, Kanuf, Rockwool

Ravatherm XPS 700 SL

Igen nagy terhelésű ipari padló és alaplemez hőszigetelő anyag

Austrotherm höszigetelés Ravatherm XPS 700 SL

  Hővezetési tényező: 40-60 mm λ ≤ 0,033 W/(mK)
80-100 mm λ ≤ 0,035 W/(mK)
 
  Táblaméret: 1250 x 600 mm  
  Élkiképzés: csaphornyos lemezek  
  Felhasználási terület: A Ravatherm XPS 700 SL épületek fordított tetők, pinceoldalfalak, padlók, valamint fagyvédelmi szigetelésére alkalmazható szigetelőanyag.  
  Tulajdonságok: Extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemez - Nyomószilárdság 700 kPa  
  Vastagság: 40 mm - 100 mm  
  Ravatherm ár: A Ravatherm XPS 700 SL aktuális ára itt található  

höszigetelö anyag árajánlat

 

ALKALMAZÁS

 

A Ravatherm XPS 700 SL hőszigetelés kiválóan alkalmas a következő szerkezetek hőszigetelésére:

 

Lapostetők
- parkoló-tető

 

Padlók
- ipari padló
- alaplemezek alatt
- hűtőház padlója

 

A Ravatherm XPS 700 SL hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártjuk, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (ún. extrúziós) kéreg és számos kedvező anyagjellemző:
- tartósan magas hőszigetelő-érték,
- víz- és fagyállóság,
- nagy szilárdság,
- nagy rugalmas merevség,
- magas páradiffúziós ellenállás.

 

A Ravatherm XPS 700 SL hőszigetelés nem csak a vasalt aljzatlemez felett, hanem vízálló szigetelésként tetszés szerint az alatt, akár közvetlen egy tömörített kavicságyra fektetve is alkalmazható. Ebben az esetben a hőszigetelés tetején megszerelhető a vasbeton padlószerkezet vasalata, vagy akár az épület talajnedvesség elleni szigetelése is elkészíthető. Ilyen szerkezeti megoldással megtakarítható egy réteg szerelőbeton az összes járulékos költségével együtt.

A Ravatherm XPS 700 SL előnyös tulajdonságai az alkalmazás során:
- „beépített” szigetelés-védelem
- Korhadás és rothadásálló
- Öregedésálló, mérettartó
- Elhanyagolható nedvességfelvétel
- Nagy E-modulus
- Egyszerű szerkezeti kialakítás/megmunkálás
- Ellenállás az olvadás-fagyás ciklusokkal szemben

A Ravatherm XPS 700 SL termékek padlókban, talajon fekvő padlókban több rétegben is fektethetők.

 

TULAJDONSÁGOK

 

A Ravatherm XPS 700 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően:

- tartósan magas hőszigetelő érték
- elhanyagolható nedvességfelvétel
- nagy szilárdság és merevség
- mérettartóság
- korhadásállóság
- kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető

 

BEÉPÍTÉS


A Ravatherm XPS termékeket a javasolt hőmérséklettartományon belül szabad felhasználni. Ha a megadott 75 °C maximális értéknél nagyobb hőmérséklet éri a lemezeket, akkor kilágyulhatnak, visszafordíthatatlanul megváltozhat a méretük és végül megolvadhatnak vagy törékennyé válhatnak, elveszítve a mechanikai jellemzőiket. Beépítéskor a szigetelőlemezek kezelését és megóvását a nemzeti építési szabályzatok szerint kell végezni. A Ravatherm XPS lemezek darabolhatók késsel, finomfogú fűrésszel, forróhuzalos vágóberendezéssel stb.

 

A Ravatherm XPS lemezek ellenállnak az építőiparban szokásosan használt oldó - és lágyítószer mentes anyagoknak, például az oldószermentes bitumenes keverékeknek, a vízalapú fakonzerváló szereknek, a mésznek, cementnek, habarcsnak, a vízmentes gipsznek, valamint az alkoholoknak, savaknak és lúgoknak. Bizonyos szerves anyagok, például az oldószer alapú fakonzerváló szerek, a kőszénkátrány és származékai (aeroszolok stb.), a festékhígítók és közönséges oldószerek – például az aceton, az etil-acetát, a benzin, a toluol, a vegyvizsgáló benzin – megtámadhatják az extrudált polisztirol lemezeket, ami kilágyulást, zsugorodást, sőt kioldódást is okozhat, és jelentős teljesítményveszteséggel járhat.

 

A RAVATHERM XPS lemezek kötéséhez oldószermentes ragasztók használata ajánlott. A felhordás előtt a ragasztószer gyártójától be kell szerezni a polisztirol habbal való összeférhetőségre vonatkozó tudnivalókat.

 

A RAVATHERM XPS TERMÉKEK ELŐNYEI


• TARTÓSAN MAGAS HŐSZIGETELŐ KÉPESSÉG
• KIVÁLÓ MECHANIKAI JELLEMZŐK ÉS TARTÓSSÁG
• NAGY TERHELHETŐSÉG
• VÍZÁLLÓ, ELLENÁLL AZ OLVADÁS-FAGYÁS CIKLUSOKNAK
• NEM ROTHAD, NEM ÖREGSZIK
• ÖNKIOLTÓ
• KÖNNYŰ, EGYSZERŰEN BEÉPÍTHETŐ
• EGYSZERŰ ESZKÖZÖKKEL KÖNNYEN VÁGHATÓ
• TISZTA, SZAGTALAN, NEM IRRITÁLJA A BŐRT

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ


A RAVATHERM XPS termékek megfelelnek az ózonréteget lebontó anyagokról szóló EU rendelet előírásainak. A RAVATHERM XPS termékek égésgátló adalékot tartalmaznak, amely megakadályozza, hogy kisebb tűzforrás hatására véletlenül meggyulladjanak. Maguk a hőszigetelő lemezek azonban éghetőek, és erős tűz hatására gyorsan elégnek. Az éghetőségi besorolás laboratóriumi vizsgálatokon alapul, amelyek nem adják vissza az anyag viselkedését ténylegesen bekövetkező nagyobb tűz esetén. Az alkalmazás során a nemzeti építési szabályzat előírásait és épületek tűzállósági teljesítményére vonatkozó követelményeit be kell tartani.

 

A RAVATHERM XPS termékek biológiailag nem bomlanak a környezetben, és nem jelentenek környezetvédelmi kockázatot a vízre és a talajra. A hulladékba kerülő lemezek ártalmatla nítása végezhető hulladéklerakókban való elhelyezéssel, vagy ami előnyben részesítendő, jóváhagyott körülmények közötti égetéssel. A termékek újra - feldolgozhatók, de más műanyagokkal nem keverhetők.

 

A Hofstadter Tüzépen minden olyan hőszigetelő anyagot megtalálhat amely az építkezés során szükséges. Forgalmazunk lábazati, homlokzati és tetőtéri szigetelőanyagokat, födémbe építhető lépésálló hang és hőszigetelő anyagokat, valamint komplett Baumit hőszigetelő rendszereket. Forgalmazott márkáink minden esetben megfelelnek a legmagasabb minőségi és műszaki követelményeknek.

Austrotherm, Nikecell, Bachl, Isover, Knauf-insulation, Büsscher Hoffmann, Villas


Hofstadter Tüzép - Hőszigetelő anyagok értékesítése

Austrotherm, Ravatherm, Bachl, isover, Knauf insulation, Nikecell, és Rockwool hőszigetelő,
Villas, Büsscher Hoffmann vízszigetelő anyagok


Menü: Hőszigetelő rendszer - Lábazati hőszigetelés - Homlokzati hőszigetelés - Lépéshang szigetelés - Lépésálló hőszigetelés
Tetőtéri hőszigetelés - Vízszigetelés